Gegrilde pastinaakrolletjes met ricotta en spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde pastinaakrolletjes met ricotta en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze koolhydraatarme lasagne zonder pasta smaakt dankzij de kaas toch heerlijk naar comfort food. Perfect op een regenachtige herfstavond.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de pastinaken en snij met een dunschiller in lange repen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster ze vijf minuten in de oven tot ze kleuren. Zet even opzij.

  2. 2

    Spoel de spinazie, laat uitlekken en stoof in een grote pot met een teentje knoflook, wat olijfolie, peper en zout. Doe de ricotta in een grote kom, met wat peper en zout en meng goed. Laat de spinazie goed uitlekken en roer door het kaasmengsel.

  3. 3

    Neem een plakje pastinaak, lepel er wat van het kaas-spinaziemengsel op en rol op. Gebruik zo alle plakjes pastinaak op.

  4. 4

    Lepel de tomatenblokjes in een ovenschaal, schik er de gevulde rolletjes pastinaak op en verdeel er de mini- mozzarellabolletjes tussen. Bestrooi met gesnipperde tijm en rozemarijn en schuif 25 minuten in de oven. Haal uit de oven, werk af met extra basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de pastinaken en snij met een dunschiller in lange repen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster ze vijf minuten in de oven tot ze kleuren. Zet even opzij.

  2. 2

    Spoel de spinazie, laat uitlekken en stoof in een grote pot met een teentje knoflook, wat olijfolie, peper en zout. Doe de ricotta in een grote kom, met wat peper en zout en meng goed. Laat de spinazie goed uitlekken en roer door het kaasmengsel.

  3. 3

    Neem een plakje pastinaak, lepel er wat van het kaas-spinaziemengsel op en rol op. Gebruik zo alle plakjes pastinaak op.

  4. 4

    Lepel de tomatenblokjes in een ovenschaal, schik er de gevulde rolletjes pastinaak op en verdeel er de mini- mozzarellabolletjes tussen. Bestrooi met gesnipperde tijm en rozemarijn en schuif 25 minuten in de oven. Haal uit de oven, werk af met extra basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.