Recept

Pastinaak-knoflookpuree met geflambeerde champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze puree à la Sandra Bekkari is budgetvriendelijk, snel klaar en diepvriesproof.

bereiding
  1. 1

    Schil de pastinaak en snij ze in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Pel de knoflook. Bak de sjalot en de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de pastinaak toe en roerbak 2 minuten.

  2. 2

    Voeg de witte wijn, de groentebouillon en de rozemarijn toe aan de pastinaak en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en kook de pastinaak in 20 minuten gaar.

  3. 3

    Maak de champignons schoon en snij grotere exemplaren kleiner. Bak de champignons in een scheutje olijfolie goudbruin. Blus met de whisky en flambeer. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verwijder het takje rozemarijn en schep de pastinaak met het kookvocht en de knoflook in een blender. Mix glad. Kruid met peper en zout. Schep de puree in een mooie kom en verdeel er de geflambeerde champignons over. Werk af met extra tijm en rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaak-knoflookpuree met geflambeerde champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!