Recept

Kriekenvlaai

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kriekenvlaai zoals grootmoeder ze maakte: zalig! Let goed op dat het kriekensap heel goed is ingedikt en dus niet al te veel vocht afgeeft. Anders zal je bodem niet krokant bakken en wordt de pudding waterig. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een pot op het vuur met de melk en het vanillepuddingpoeder en breng zachtjes aan de kook. Roer goed met een garde over de bodem zodat de pudding niet aanbakt. Zet het vuur uit en roer er 40 g kristalsuiker en de vanillesuiker door. Schep de pudding in een kom en leg er een vel vershoudfolie op.

  2. 2

    Laat de krieken goed uitlekken en vang het sap op. Meet 200 ml van het sap af en roer er het maïszetmeel en de rest van de kristalsuiker bij. Meng goed en zet even opzij. Schep er de krieken opnieuw onder.

  3. 3

    Haal het bladerdeeg uit de koelkast en leg 1 vel in een taartvorm van 26 cm diameter. Prik met een vork gaatjes in de bodem en smeer de pudding egaal over de taartbodem. Verdeel de krieken over de taart.

  4. 4

    Snij lange slierten van 1 cm dik van het tweede vel bladerdeeg en leg ze kruiselings over de taart. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak de taart 45 minuten in de oven. Lekker warm met een bolletje ijs of gewoon lauw!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kriekenvlaai

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!