Recept

Klassieke Hollandse appeltaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met de gemalen koekjes voorkom je een natte bodem. Ze vangen - net zoals paneermeel - het vocht op dat de appeltjes verliezen tijdens het garen. Krokante taartbodem: check! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de bodem en de randen van een springvorm van 26 cm diameter goed in en bekleed de vorm met bakpapier.

  2. 2

    Maak het deeg. Snij de koude boter in kleine blokjes en meng met de bloem, de suiker en het zout in de keukenrobot. Meng de eieren eronder. Verdeel het deeg in 3 en wikkel elk stuk in vershoudfolie. Leg minstens 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Maak intussen de vulling. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Hak de pecannoten grof. Meng met alle overige ingrediënten van de vulling, behalve de koekjes en het ei. Zet de vulling opzij.

  4. 4

    Rol één deel van het deeg uit tot een ronde vorm en leg dit op de bodem van de met bakpapier beklede springvorm. Neem nog 1/3 van het deeg, rol het uit in de lengte en bekleed er rand van de bakvorm mee. Zet even in de koelkast. Rol ondertussen het derde deel deeg uit en snij het in dunne reepjes.

  5. 5

    Verdeel de gemalen koekjes over het deeg en leg er het appelmengsel op. Leg de dunne reepjes deeg over het appelmengsel. Bestrijk de reepjes met het losgeklopte ei en zet de taart 50 minuten tot 1 uur in de oven. Haal de taart uit de oven en laat ze minstens 15 minuten afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke Hollandse appeltaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!