Meest recente artikelen

Dit zijn de favoriete appeltaartrecepten van de redactie

We <3 appeltaart

Dit zijn de favoriete appeltaartrecepten van de redactie Artikel

Appeltaart: wie is er niet gek op? Ga je voor de klassieke variant of geef je hem liever een aparte touch? Alles kan! Wij zetten de favoriete appeltaarten van onze redactie op een rijtje.

Hollandse appeltaart

Planner Natalie en vormgever Sarah gaan voor de Hollandse appeltaart.

Natalie: "Ik heb Nederlandse roots, dus deze appeltaart is mijn ultieme topper! Je stopt er best heel veel tijd en liefde in."

Sarah: "Echte stukjes appel met kaneel en rozijnen in een lekker deeg … Heerlijk! Een bolletje vanille-ijs erbij maakt het voor mij helemaal af!"

Appeltaart met gemberkoekjes

Webredactrice Rien: “Ik ben gek op gember én op appeltaart. Deze appeltaart met gemberkoekjes is dan ook mijn absolute favoriet!”

Appeltaart met stroop

Culiredactrice Sofie: “Mijn oma bakte op zondag heerlijke appelcake en ik heb er jaren over gedaan om een cake zo lekker als die van haar te bakken. Mijn geheim? Een beetje appelstroop toevoegen, dat verdiept de smaak.”

Gekerfde appeltaart

Webredactrice Marlies: “Deze gekerfde appeltaart lijkt heel erg op de appeltaart die mijn moeder elk jaar maakt voor mijn verjaardag. Ik houd ervan dat ’t een heel pure taart is: alle extra opsmuk wordt weggelaten en de lekkere appelsmaak komt daardoor ten volle tot zijn recht. Tip: het recept stelt voor om ze te versieren met bloemsuiker, maar een beetje opgewarmde abrikozenconfituur is ook een heerlijke afwerking en geeft een subtiel glanzend laagje aan je taart.”

Appeltaart met crumblelaag

Sophie, coördinator repo en reizen: “Ik kan helemaal niet bakken, dus verkies ik de allermakkelijkste taart: de appeltaart met crumblelaag, uiteraard met echte boter gemaakt. In plaats van aalbessengelei gebruik ik wel abrikozengelei.”

Meer appeltaarten? Klik hier. Liever appelcake? Klik hier.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen