Meest recente artikelen

Vraag het aan Ilse: hoe maak ik mijn quichebodem krokant?

  • Deel dit artikel:
Vraag het aan Ilse: hoe maak ik mijn quichebodem krokant? Artikel

Ilse D'hooge beantwoordt jouw culinaire vragen! Elke week kan je het antwoord lezen op een prangende vraag van een lezer.

 

Je kan Ilse voortaan elke dag aan het werk zien in haar programma ‘Ilse kookt’ op Libelle tv

Meer informatie over het programma vind je hier!

 

Vraag van Evy: Hoi Ilse, wanneer ik quiche maak is de bodem van mijn quiche nooit krokant. Zelfs na het voorbakken blijft het deeg. Bedankt voor je hulp.

Antwoord van Ilse

Dag Evy,

Het is moeilijk om te achterhalen wat er fout gaat. Want meestal ligt een slappe quichebodem aan het niet voorbakken. Maar dit heb je dus al geprobeerd.

Staat de temperatuur van de oven op 190°C? Prik je eerst gaatjes in de deegbodem? Ik gebruik gewone witte bonen om voor te bakken of “blindbakken“. Die leg ik op een laagje bakpapier bovenop het deeg. Dan bak je de bodem gedurende 10 minuten in een goed voorverwarmde oven. Je haalt de bonen en bakpapier weg en laat het deeg even “drogen” aan de lucht, alvorens de vulling erop te gieten en de quiche af verder te bakken. De bonen bewaar ik in een potje voor de volgende bakbeurt. Probeer het eens op deze manier!

Veel succes!

Groetjes, Ilse

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen