4 tips voor een spannende salade
De salade steelt de show!
Het lekkerste knapperige slaatje maak je natuurlijk zelf. Deze tips én topsalades zullen jouw zomer maken én doen kraken!
Het perfecte slaatje is krakend fris. De ingrediënten verdrinken niet in een teveel aan dressing en de samenstelling heeft net dat ietsje extra. Onze tips voor een topsalade:
1 Niet elke salade is meteen lekker
Sommige salades – zoals cole slaw – maak je het best een dag op voorhand zodat de smaken goed kunnen blenden. Zo zijn er nog salades die er lekkerder op worden als ze een nachtje hebben kunnen trekken. Maar heb je liever een knapperig groen blaadje, zoals in een caesarsalade, dan maak je ze beter net voor het serveren.
2 Een goede salade bestaat uit verschillende lagen
De basis bestaat uit krokante blaadjes sla of kruiden, met gegrilde, rauwe of gestoomde groenten erbovenop. Afwerken doe je met iets krokants, zoals hartige granola, geroosterde nootjes, gefrituurde uitjes of knapperige croutons.
3 Varieer met de manier waarop je bepaalde groenten snijdt
Laat ze bijvoorbeeld heel, geroosterd in de oven. Of schaaf ze net flinterdun met behulp van een mandoline, zo blijven ze lekker knapperig
4 Maak de dressing dat tikje interessanter
Voeg aromatische en minder gekende smaakmakers toe, zoals misopasta of sriracha. Wie het liever klassiek houdt, maar toch verfrissend, kan veel verse tuinkruiden of zoete mosterd toevoegen. Wil je dat de groenten naar de dressing smaken, laat ze er dan in marineren. Liever een subtiele hint van het sausje, lepel het er dan pas op het einde bij.
Ga aan de slag met deze spannende salades!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!