Recept

Asperge-ei-salade met gefrituurde ­kappertjes en caesardressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Asperges en gefrituurde kappertjes zijn een topcombinatie in deze zomerse salade!

bereiding
  1. 1

    Mix voor de dressing het ei, het citroensap, de mosterd, de knoflook, de ansjovisfilets en de parmezaan in een hoge beker met een staafmixer. Voeg beetje bij beetje de olie toe terwijl je blijft mixen. Breng de dressing op smaak met peper, zout en worcestershiresaus en bewaar hem in de koelkast.

  2. 2

    Pel de sjalot, snij ze in ringen en besprenkel ze met citroensap. Kook de eieren 7 minuten en laat ze afkoelen. Pel ze en snij ze in plakjes. Verwijder de harde uiteinden van de ­asperges, kook of stoom ze beetgaar en laat ze afkoelen.

  3. 3

    Warm een laagje olie van 2 cm op in een steelpannetje en ­frituur er kort de kappertjes in. Laat de kappertjes uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Leg de jonge bladsla op een bord. Beleg ze met de groene asperges, de sjalot, de plakjes ei, de gefrituurde kappertjes en de bladpeterselie. Werk de ­salade af met de parmezaan en lepel er de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Asperge-ei-salade met gefrituurde ­kappertjes en caesardressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!