Recept

Pastasalade met kip, druiven en ­mosterdkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kaas van bij ons

Vervang de klassieke feta of mozzarella in een pastasalade eens door een lokale kaas, zoals Brugge Oud of Passendale. Wil je een kaas die iets specifieker is van smaak, probeer dan een blauwe schimmelkaas als Pas de Bleu of Achelse Blauwe.

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar en giet hem af. Meng de pasta met een scheutje olijfolie en laat hem afkoelen.

  2. 2

    Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Bak de kipblokjes in olijfolie gaar en licht goudbruin. Kruid ze met kippenkruiden. Laat de kip afkoelen.

  3. 3

    Haal met een dunschiller fijne plakjes van de kaas. Spoel de selder en snij hem in fijne plakjes met de blaadjes. Spoel en halveer de druiven. Hak de peterselie grof.

  4. 4

    Maak de dressing. Rasp 2 koffielepels citroenschil. Pers 2 eetlepels citroensap. Meng ze met de rest van de ingrediënten.

  5. 5

    Meng de dressing, de selder, de druiven, de peterselie, de kipblokjes en de kaas onder de pasta. Serveer de salade meteen of bewaar ze op een koele plek voor later.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met kip, druiven en ­mosterdkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!