Recept

Smashed ­komkommersalade met tijgergarnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hoe origineel en hipl: een salade van gekneusde komkommers! Het smashen van de komkommers ­– letterlijk: meppen of kneuzen – zorgt ervoor dat ze daarna alle smaken van de dressing opzuigen.

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommers, leg ze op een snijplank en sla ze stuk met een deegrol. Snij ze daarna in stukken en leg ze in een kom. Bestrooi de komkommers met grof zout en meng goed. Laat ze 10 minuten rusten en spoel daarna het zout eraf.

  2. 2

    Maak de dressing. Pel en pers de knoflook en meng hem met de sesamolie, de suiker, de ­sojasaus en de rijstazijn.

  3. 3

    Snipper de lente-uien en meng ze met de dressing en de sesamzaadjes onder de komkommer. Zet opzij.

  4. 4

    Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en bak de tijgergarnalen erin gaar op een hoog vuur, samen met de knoflook, de chilivlokken, peper en zout. Besprenkel ze met het limoensap.

  5. 5

    Snij de Romeinse sla grof. Maak een salade van de sla, de smashed komkommer, het Thais basilicum en de krokante tijgergarnalen. Besprenkel de salade met het vocht van de komkommers en optioneel wat crispy chili-olie.Lekker met extra limoen erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Smashed ­komkommersalade met tijgergarnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!