Meest recente artikelen

Hoe hou je salades boeiend?

Karolien Olaerts helpt je

Hoe hou je salades boeiend? Artikel

Wil jij vaker salades op het menu zetten, maar heb je geen idee hoe je die boeiend kunt houden? Daar weet Karolien Olaerts wel raad mee.

Karolien Olaerts ken je waarschijnlijk van haar blog Karola's Kitchen. Ze schreef ook al verschillende boeken over gezond eten en heeft een eigen podcast. Met al onze vragen over gezondheid kunnen we bij haar terecht. Deze keer: hoe hou je salades boeiend?

Het antwoord van Karolien

"Salades hebben inderdaad de reputatie wat saai te zijn. Velen zien ze als bijgerecht of dieetkost. Je kunt er nochtans geweldige kanten mee op! Je hoeft bijvoorbeeld niet per se enkel rauwkost te gebruiken in een salade. Ik hou er zelf van om ook bereide groenten toe te voegen aan een recept. Denk maar aan geroosterde courgette, bloemkool of venkel, of gestoomde broccoli of prinsessenboontjes. Door rauwe en gare groenten te combineren maak je je salade al een stuk interessanter."

"Texturen spelen ook een belangrijke rol. Zorg voor iets chewy, zoals gekookte pasta, (plantaardige) gebakken kip, (plantaardige) tonijn uit blik en/of kikkererwten. En voeg wat crunch toe met gehakte noten of croutons. Kies steeds ook een pittig, intens smakend ingrediënt om in een kleine hoeveelheid toe te voegen. Zoute olijven, kappertjes en zon-gedroogde tomaten zijn mijn favorieten. En tot slot: de saus. Die is essentieel! Zelf hou ik erg van mosterd-vinaigrettes, op basis van graanmosterd, honing, appelciderazijn, olijfolie en verse kruiden. Ook yoghurt-dressings, gemaakt van volle Griekse yoghurt, kunnen heerlijk zijn. Laat je creativiteit de vrije loop!"

Zelf aan de slag

Zin om nu zelf lekkere, boeiende salades te maken? Ga aan de slag met deze recepten.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen