Spicy zalm crispy rice salad
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de rijst met de boter, de sesamolie en de hoisinsaus. Zet de rijst 10 minuten in de oven. Roer om en laat de rijst nog eens 8 à 10 minuten verder garen in de oven tot hij lekker krokant is.
-
2
Maak de salade. Pel de rode ui en snij hem in fijne reepjes. Maak de lente-uien schoon en snij ze in ringen. Schil de avocado en snij hem in plakjes. Besprenkel de avocado en de kool met limoensap. Meng de muntblaadjes, de spinazie, de lente-ui en de geraspte kool en kruid de salade met peper en zout. Bewaar de salade in de koelkast.
-
3
Meng alle ingrediënten voor de dressing met 1 eetlepel water. Snij de zalmfilet in blokjes van 3 à 4 cm. Kruid ze met de cajunkruiden, peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie en bak de blokjes zalm op een hoog vuur gaar en goudbruin.
-
4
Doe de salade in een kommetje. Werk ze af met de krokant gebakken rijst, de blokjes zalm en de plakjes avocado. Lepel er de dressing bij. Werk de salade af met extra munt.