Noedelsalade met mango, gegrilde steak en crispy chili-honingolie
bereiding
-
1
Maak de olie. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Pel de knoflook en snij hem in plakjes. Doe de olie, de sjalot, de knoflook, de steranijs en de kaneel in een pan en laat ze langzaam garen (ongeveer 15 minuten).
-
2
Meng de geraspte gember, de chilivlokken, de sesamolie, de honing en de pindanoten. Giet het mengsel na 15 minuten bij de olie. Zet de pan van het vuur en laat de olie afkoelen. Je kunt de crispy chili-honingolie tot 1 maand bewaren.
-
3
Kook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en laat ze afkoelen. Schil de mango en snij hem in plakjes. Maak de paprika’s schoon en snij ze in fijne blokjes. Pel de ui en snij hem in ringen. Kook de edamame 2 minuten in lichtgezouten water, giet ze af en koel ze af onder koud stromend water. Hak de verse kruiden grof.
-
4
Meng de paprika, de rode ui, de rijstnoedels en de edamame met 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel crispy chili-honingolie en de sojasaus.
-
5
Gril de steak kort op een hete grill en kruid hem met peper en zout. Laat het vlees even rusten en snij het in plakjes.
-
6
Serveer de noedelsalade met de mango en enkele plakjes steak en geef er extra crispy chili-honingolie bij. Werk ze af met de verse kruiden.