Joliens tips voor de barbecue
Chill aan de grill
Als de zon van de partij is, doet redactrice Jolien niets liever dan barbecueën mét eenvoudige recepten. Gezellig samen grillen en genieten, zalig! Ze deelt haar best tips.
5 tips voor een easy BBQ
1 Minder moeite meer smaak
Kies voor snelle ingrediënten die weinig voorbereiding vragen, zoals worstjes, hamburgers of gemarineerde kipfilet. Ook zalmfilet, scampispiesjes of schelpjes in papillot vragen weinig werk. Extra groenten? Courgette, paprika en maïs gril je makkelijk mee op de barbecue.
2 Shop slim
Wil je last minute ingrediënten inslaan, ga dan voor kant-en-klare marinades of droge kruidenmixen. Kies voor voorgegaarde opties zoals spareribs of pulled pork, en voorgesneden groenten of sla. Nog een stokbrood en wat kruidenboter of aioli en het grillen kan beginnen.
3 Vuur in een-twee-drie
Aanmaakblokjes beloven je sneller gloeiende kolen. Een gasbarbecue of een elektrisch exemplaar is een nog snellere oplossing. Hangt er toch plots een regenbui in de lucht? Bak het vlees en de groenten dan binnen in een grillpan.
4 Geen barbecue, wel de sfeer
Met een teppanyaki-bakplaat, steengrill of grillpan kun je de smaak en het gevoel van een buitenbarbecue benaderen. Of maak spiesjes en rooster het vlees, de vis of de groenten in de oven. Om rechtstreeks op een open vuur te bakken, gebruik je een gietijzeren pan of aluminium wegwerpbakjes. Let wel op dat de vlam niet in de pan of bakjes slaat.
5 Een tien voor gezelligheid
Hou het bij eenvoudige drankjes zoals bier of wijn. Wil je toch cocktails serveren, kies dan voor een gin-tonic of frisse sangria. Of maak snel zelf ijsthee en infused water met munt en citroen. Zet wat kaarsjes op tafel of hang lampionnen op, zo kun je gezellig blijven genieten, ook als de zon onder is.
En nu: barbecueën maar!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!