Recept

Kipspiesjes met kleurige wilderijstsalade, bimi en snelle tzatziki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk origineel gerecht bij de BBQ!

bereiding
  1. 1

    Maak de rijstsalade. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de paprika’s en snij ze in blokjes. Pel de rode ui en snij hem fijn. Meng de paprika, de ui ­en de peterselie onder de rijst. Breng deze op smaak met olijfolie, citroensap, paprikapoeder, peper en zout.

  2. 2

    Maak de tzatziki. Pel de knoflook en rasp hem fijn. Spoel en rasp de komkommers. Meng de knoflook, de komkommers en de peterselie onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout en meng het limoensap eronder.

  3. 3

    Maak de kipspiesjes. Snij de kip-filet in blokjes, wentel ze in olijfolie en kruid ze met peper, zout en de kippenkruiden. Snij de courgette in ­linten en de citroen in partjes. Rijg de kipstukjes, de courgettelinten en de citroenpartjes op de spiesjes. Gril de spiesjes 5 minuten langs elke kant. Gril ook de bimi op de barbecue.

  4. 4

    Schep de rijstsalade op de borden, schik er de kipspiesjes en de gegrilde bimi bij. Serveer met de tzatziki.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipspiesjes met kleurige wilderijstsalade, bimi en snelle tzatziki

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!