Recept

Farfalle met tomaatjes, rucola en rode pesto van gegrilde puntpaprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tips 

• Extra snel: gebruik kant-en-klare pesto.

• De overschot wordt een lekkere lunch de dag nadien, op kantoor óf op een picknick.

bereiding
  1. 1

    Maak de pesto. Snij de puntpaprika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Gril ze op de barbecue. Pel de knoflook en mix hem samen met de paprika’s, de amandelen, de olijfolie, peper en zout tot pesto.

  2. 2

    Kook de farfalle beetgaar in lichtgezouten water. Meng er de pesto onder. Spoel en halveer de tomaatjes. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken en meng ze ­samen met de tomaatjes onder de pasta pesto.

  3. 3

    Rooster de amandelschilfers in een ­pannetje. Werk de farfalle af met de rucola en de geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Farfalle met tomaatjes, rucola en rode pesto van gegrilde puntpaprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!