Meest recente artikelen

Kerstmenu dat niet kan mislukken: feestelijk en stressvrij

Geen paniek!

Kerstmenu dat niet kan mislukken: feestelijk en stressvrij Artikel

Op zoek naar een kerstmenu dat niet kan mislukken? Met deze drie feestelijke gerechten zet je zonder stress een heerlijk kerstdiner op tafel. Ideaal voor wie met een gerust hart in de keuken wil staan.

Kerst hoort gezellig, warm en vooral stressvrij te zijn. Maar in de keuken loopt dat soms anders: een saus die schift, een hoofdgerecht dat te lang in de oven stond… Die paniektoestanden blijven dit jaar achterwege dankzij dit kerstmenu dat echt niet kan mislukken. Op het menu…

  1. Voorgerecht: pompoen-kerriesoep met spiesjes van appel en rozijnenbrood
  2. Hoofdgerecht: varkenshaasje in cornflakes-pistachekorst met tijm-sinaasappelsaus en aardappelbolletjes
  3. Dessert: een royale desserplank

Simpele recepten, makkelijk te plannen en minstens even lekker als een feestmenu dat om veel meer rompslomp vraagt. Dit driegangenmenu maak je klaar zonder gedoe en met veel kookplezier.

Waarom dit kerstmenu altijd lukt?

  • De eenvoudige en duidelijke recepten van Libelle Lekker.
  • Je hebt weinig voorbereiding nodig en je kan veel vooraf klaarmaken.
  • Flexibel: de gerechten zijn makkelijk aan te passen aan de kerstdrukte, je budget of kookskills.
  • Feestelijke smaken zonder de ingewikkelde technieken van sommige andere feestdiners.
  • Op en top kerstgevoel verzekerd, van apero tot dessert

Een kerstmenu dat niet kan mislukken

Voorgerecht: pompoen-kerriesoep met spiesjes van appel en rozijnenbrood

Pompoensoep maken, dat is echt niet moeilijk. En met kant-en-klare vers gesneden pompoenblokjes uit de koelafdeling van de supermarkt is dit gerechtje extra snel klaar (en hoef je niet zelf die pompoen te schillen, ook een goed idee als je niet zo handig bent). Het spiesje zorgt voor een feestelijke en toch verrassende afwerking.

Hoofdgerecht: varkenshaasje in cornflakes-pistachekorst met tijm-sinaasappelsaus en aardappelbolletjes

Bij een groot gebraad is het soms moeilijk om vast te stellen wanneer het vlees voldoende gegaard is. Een kleiner stuk zoals een varkenshaasje, is vaak makkelijker én heeft ook minder tijd nodig. Het korstje geeft dit gerecht meteen een extra.

Ben je geen fan van cornflakes? Je kunt ook een korstje maken met noten, havermeel of panko (dat is Japans paneermeel). Een lekker sausje erbij, een frisse wintersalade en wat aardappelbolletjes, en klaar!

Wil je weten of je het vlees al op voorhand kunt bakken? Dat lees je hier.

Dessert: een rijkelijke dessertplank

Want dan kunnen je gasten zelf kiezen! Je kunt ofwel alles kopen, ofwel een aantal dingen zelf maken. Zoals de chocomousse, bijvoorbeeld. Kortom, je maakt er zoveel of zo weinig werk van als je zelf wilt.

Ja maar, waar zijn de hapjes?

Je dacht toch niet dat we die vergeten waren? Wij hebben heel wat makkelijke hapjes voor jou. Alleen nog kiezen!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen