Recept

Varkenshaasje in cornflakes-pistachekorst met tijm-sinaasappelsaus

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Feestelijk hoofdgerecht met een krokant korstje en hemels sausje.

Tip: geen fan van cornflakes? Je kunt ook een korstje maken met noten, havermeel of panko.

 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het varkenshaasje rondom aan in een pan met boter en olijfolie. Kruid het met peper en zout. Haal het uit de pan en leg het in een braadslede.

 2. 2

  Bereid de korst. Pel en pers de knoflook. Hak de pistaches fijn. Meng de knoflook, het citroensap, de pistaches en de kruiden onder de zachte boter. Meng er daarna de cornflakes onder. Leg een dikke laag van deze mengeling op de bovenkant van het varkenshaasje. Bak het 18 à 20 minuten in de oven.

 3. 3

  Maak het slaatje. Snij desinaasappel à vif in partjes en vang het sap op in een kommetje. Knijp ook de rest van de sinaasappel uit voor meer sap. Spoel de appel en het witloof en snij ze in fijne reepjes. Meng ze met de sinaasappelpartjes en de veldsla. Maak een vinaigrette van het sinaasappelsap, de olijfolie en de honing. Breng ze op smaak met peper en zout en meng ze door de salade.

 4. 4

  Neem het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

 5. 5

  Maak de aanbaksels uit de braadslede los en doe ze samen met het sap van 1 sinaasappel, de Noilly Prat en de kalfsfond in een steelpannetje. voeg de tijm de sjalot, de knoflook en de geraspte schil van 1 sinaasappel toe. Laat de saus inkoken en bind ze met 1 à 2 el maïszetmeel, opgelost in koud water. Breng de saus op smaak met peper en zout. Snij de resterende halve sinaasappel in partjes en doe ze in de saus.

 6. 6

  Bak de aardappelbolletjes en serveer ze met de saus en het slaatje bij het varkenshaasje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje in cornflakes-pistachekorst met tijm-sinaasappelsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!