Recept

Kerstdessertplank

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hemelse minidesserts op een plankje. Voor wie niet van kiezen houdt.

bereiding
  1. 1

    Spuit beide chocolademousses in miniglaasjes. Werk de donkere mousse af met de koffieboontjes. Rasp boven de witte chocolademousse de witte chocolade.

  2. 2

    Zet ze op de plank en verspreid de chocolade, de macarons en de cakejes errond.

  3. 3

    Vul de plank verder aan met het gedroogde fruit, de noten en het verse fruit. Eindig met de munt.

Maak zelf donkere chocomousse
  1. 1

    Smelt 200 gram fondant chocolade samen met 2 eetlepels melk au bain-marie. Meng 1 eidooier, 1 eetlepel rum en 2 eetlepels poedersuiker onder de gesmolten chocolade.

  2. 2

    Klop 4 eiwitten stijf. Klop 200 milliliter room stijf. Spatel eerst de room en daarna het stijfgeklopte eiwit door de chocolade. Verdeel de mousse over glaasjes en zet ze minstens 1 uur in de koelkast.

Maak zelf witte chocomousse
  1. 1

    Smelt 250 gram witte chocolade met 4 à 5 eetlepels room au bain-marie. Roer het mengsel glad en laat het wat afkoelen.

  2. 2

    Klop 450 milliliter slagroom lobbig. Klop 1 eiwit stijf met een mespunt zout. Spatel eerst de room en daarna het stijfgeklopte eiwit door de chocolade. Verdeel de mousse over glaasjes en zet ze minstens 1 uur in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstdessertplank

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!