Recept

Pittige bietendip met rauwe groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker en gezond hapje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de rode bieten in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Wikkel de bieten in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Zet ze in de oven en laat ongeveer 50 minuten garen. Prik om te checken of ze gaar zijn en verleng eventueel de gaartijd (alles hangt af van de dikte of de grootte van je bieten). Verwijder de schil en snij de bieten in grove stukken.

  2. 2

    Snij de knoflook fijn en verwijder de zaadlijst van de peper. Snij deze in grove stukken. Mix alle ingrediënten fijn in een keukenrobot. Proef en kruid met peper, zout en yoghurt en een beetje limoensap. Doe je dip in een serveerkom en bestrooi met zwart sesamzaad.

  3. 3

    Spoel je dipgroenten en leg ze rond je dip. Versier de schaal eventueel met enkele eetbare bloemen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige bietendip met rauwe groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!