Meest recente artikelen

Onverwacht, maar superlekker: rabarber bij vlees

Wij hebben de recepten!

  • Deel dit artikel:
Onverwacht, maar superlekker: rabarber bij vlees Artikel

Je gebruikt rabarber misschien standaard in de lekkerste taarten en andere desserts, maar ook in hartige gerechten doet deze lentetopper het fantastisch. Heb je 'm bijvoorbeeld al eens gecombineerd met kaas, vis of vlees? Een aanrader!

Rabarber bij vlees móét je echt eens geprobeerd hebben. Wij tippen je de beste combo’s en de lekkerste recepten.

Rabarber bij vlees: de lekkerste combinaties

1. Rundvlees

Een stevige biefstuk op de barbecue kan wel een lichtzuur element als rabarber gebruiken om z’n volle smaak uit te balanceren. Onze tip? Een relish of salade doet het altijd goed. Voeg gerust wat andere frisse ingrediënten als aardbei of komkommer toe.

Geen zin in steak? Rabarber is ook heerlijk in combinatie met rundercarpaccio. Maak er een lichte vinaigrette van en sprenkel ze over de fijne plakjes vlees. Een feest!

2. Varkensvlees

Een van onze favoriete manieren om rabarber in een hartig gerecht te gebruiken is om ‘m te combineren met een sappig varkenshaasje, als vervanging voor appeltjes, bijvoorbeeld. Supermakkelijk, én je brengt meteen wat extra kleur op je bord.

3. Lamsvlees

Staat er regelmatig lam op het menu? Ook daar is rabarber lekker bij. Een topidee voor je paasmenu: lamsspiesjes met een knapperige rabarbersalade.

4. Kip

Kip en appelmoes is een traditionele combinatie die we nooit beu zullen worden, maar als je ‘t eens anders dan anders wilt aanpakken, vervang die appels dan eens door enkele stengels rabarber. Je kunt er ook moes van maken, maar een sausje is net zo lekker!

Maar rabarber is ook lekker bij …

5. Vis

Rabarber doet het niet enkel goed in desserts, drankjes en bij vlees. Er zijn ook visgerechten die je naar een hoger niveau tilt met wat rabarber erbij. Onze ultieme tip is dit recept: tonijnsteak met gember, citroengras en rabarber. Een regelrechte smaakexplosie!

6. Kaas

Kaas en chutney is een combo die al helemaal is ingeburgerd, maar heb je je kaasjes ook al eens vergezeld van een rabarber-honingvinaigrette of een rabarber-aardbeicompote? Rabarber is lekker bij zo goed als elke kaas, maar wij hebben een lichte voorkeur voor oude kaas en geitenkaas.

Rabarber bij vlees: probeer deze recepten eens

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.