Recept

Lamsspiesjes met geroosterde aubergine en rabarber-relish

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de aubergines in plakken, bestrooi met zout en laat ze 15 minuten trekken. Wrijf het vocht weg. Leg de aubergines op een ingevette ovenplaat. Kruid met peper en oregano. Zet gedurende 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  2. 2

    Snij het lamsvlees in lange plakjes en rijg ze op spiesjes. Kruid met peper, zout, uien- en knoflookpoeder. Bak de spiesjes in olijfolie langs beide kanten goudbruin.

  3. 3

    Bak in een andere pan de rabarber in wat boter, strooi er de chili, kaneel en suiker over. Blus met de witte wijnazijn. Laat verder garen tot de rabarber zacht is.

  4. 4

    Klop de zaadjes uit de granaatappel. Breng de Griekse yoghurt op smaak met de uitgeperste knoflook, peper en zout.

  5. 5

    Leg de aubergineplakken op een grote schotel, leg er de gebakken lamsspiesjes bij. Werk af met de Griekse yoghurt, rabarber en granaatappel, strooi er flink wat koriander over.

  6. TIP: voor de extra pit

  7. 6

    Wil je een ander, pittig sausje serveren bij de lamsspiesjes, denk dan eens aan een kruidensausje als chimichurri. Spoel 1 bosje bladpeterselie en 1 bosje bieslook. Pel en pers 4 teentjes knoflook. Pel 1 sjalot en snipper fijn. Maak 1 chilipeper schoon en snipper fijn zonder de zaadjes. Meng de kruiden met de knoflook, 1 el oregano, 75 ml olijfolie, 3 el witte wijnazijn, 3 el citroensap, 1 el mosterd, peper, zout, cayennepeper en komijn. Voeg naar smaak extra olijfolie of azijn toe. Zet koel weg. 

  8. De kids koken mee

  9. 7

    Zijn je kinderen geen fan van lamsvlees? Vervang het dan door kip. Laat hen zeker meehelpen bij het ontpitten van de granaatappel, maar zorg wel dat ze een keukenschort aan, hebben want granaatappelvlekken krijg je er moeilijk uit. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsspiesjes met geroosterde aubergine en rabarber-relish

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!