Recept

Varkenshaasje met rabarber en rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker knapperig maar sappig varkenshaasje uit de oven. Zo lekker met rabarber en rozemarijn! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C boven- en onderwarmte.
 Maak de rabarber schoon en snij hem in schuine stukken van 1 à 2 cm breed. Meng met de honing en het citroensap en leg de rabarber in een ovenvaste schaal.


  2. 2

    Spoel het vlees af, dep het droog en verdeel het in twee of drie stukken, afhankelijk van de grootte van de ovenschaal. Kruid met zout en peper. Bak het aan alle kanten mooi aan in een pan met hete olie.

  3. 3

    Neem het vlees uit de pan en leg het de rabarber in de ovenschaal. Verdeel er de rozemarijn over en giet er wat bouillon bij. Gaar 25 minuten in de oven. Voeg beetje bij beetje bouillon toe en giet er regelmatig wat van het braadsap.


  4. 4

    Haal uit de oven. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 minuten rusten vooraleer het aan te snijden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met rabarber en rozemarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!