Rabarberchutney
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rabarberchutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij kaas!

bereiding
bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien. Schil en snipper de gember. Plet de koriander- en mosterdzaadjes in een vijzel. Rooster de zaadjes lichtjes in een kookpan. Blus met de azijn en 150 ml water.

  2. 2

    Voeg de suiker, ui, gember en roze peper toe en laat 5 minuten lichtjes sudderen. Voeg eventueel nog een beetje water toe.


  3. 3

    Maak intussen de rabarber schoon en snij hem in stukken van 2 cm. Doe de rabarber samen met de rozijnen bij in de pan. Laat 10 minuten inkoken tot een chutney, roer af en toe om. Er mogen nog stukjes rabarber inblijven.


  4. 4

    Breng de chutney op smaak met zout en peper. Vul de bokalen, sluit ze af en laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien. Schil en snipper de gember. Plet de koriander- en mosterdzaadjes in een vijzel. Rooster de zaadjes lichtjes in een kookpan. Blus met de azijn en 150 ml water.

  2. 2

    Voeg de suiker, ui, gember en roze peper toe en laat 5 minuten lichtjes sudderen. Voeg eventueel nog een beetje water toe.


  3. 3

    Maak intussen de rabarber schoon en snij hem in stukken van 2 cm. Doe de rabarber samen met de rozijnen bij in de pan. Laat 10 minuten inkoken tot een chutney, roer af en toe om. Er mogen nog stukjes rabarber inblijven.


  4. 4

    Breng de chutney op smaak met zout en peper. Vul de bokalen, sluit ze af en laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.