Recept

Citroenkip met krieltjes en rabarbersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige rabarber: wij denken bij rabarber meteen aan confituur en taart, maar wist je dat rabarber eigenlijk een groente is en dus ook heerlijk in combinatie met kip, lams- en varkensvlees?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de marinade. Snij de schoongemaakte rabarber in stukken en doe ze samen met de barbecuesaus, balsamico en ahornsiroop in een blender. Mix glad en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie in een ovenbestendige pan. Leg er de kipfilets in en schenk er de marinade bij. Pers er de citroen boven uit. Breng aan de kook en zet dan het vuur uit. Draai de kipfilets om en leg er de plakjes citroen op. Voeg de uitjes en patatjes toe en druppel er wat olijfolie over. Kruid met peper en zout. Zet de pan 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Kruid ondertussen de rabarberschil met peper en zout en hussel met een scheutje olijfolie. Leg de schil op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 15 minuten mee in de oven. Schep ze halverwege om. Haal de kip uit de oven en werk af met de krokante rabarberschil en de dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroenkip met krieltjes en rabarbersaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!