Meest recente artikelen

Zo maak je je eigen homemade broodbakmix

Klaar om te bakken!

Zo maak je je eigen homemade broodbakmix Artikel

Bak jij vaak brood? Het gaat nog sneller en makkelijker als je een kant-en-klare broodbakmix gebruikt. Die kan je natuurlijk in de winkel kopen. Of je stelt ‘m eenvoudigweg zelf samen. Zo maak je je eigen homemade broodbakmix!

Vergeet dat all-in-pakket uit de winkel. Maak gewoon je eigen homemade broodbakmix om sneller en makkelijk een zelfgebakken brood op tafel te toveren. Dat kan voor zowel de broodbakmachine als handgemaakte broden. Deze mix is voor een eenvoudig wit brood. Je kunt ook bloem voor bruin brood gebruiken. Voor volkorenbrood zijn de verhoudingen anders zijn. Vertrek van tarwebloem, die bevat veel gluten. Gluten zorgen ervoor dat het deeg rijst.

Zo maak je je eigen homemade broodbakmix

Neem een afsluitbare bokaal of weckpot met 1 liter inhoud en vul deze met de volgende ingrediënten voor je homemade broodbakmix.

Is het moment van het broodbakken aangebroken, voeg dat nog 350 ml water toe aan je homemade broodbakmix. Je kan ook de helft van het water door melk vervangen. Of voeg een klontje boter of een scheutje olie toe. Dat zorgt voor een iets zachter broodkruim.

Homemade broodbakmix voor volkorenbrood

Voor een eenvoudig wit brood is de bakmix, wel ja: eenvoudig. Hoe complexer het recept, hoe handiger een homemade broodbakmix. Je kan dan meerdere droge ingrediënten vooraf mengen. Bijvoorbeeld voor een volkorenbrood.Neem opnieuw een afsluitbare bokaal met 1 liter inhoud en vul deze met de volgende ingrediënten. En klaar is je homemade broodbakmix!

  • 400 g roggevolkorenbloem
  • 150 g tarwebloem
  • 10 g droge gist
  • 10 g zout

Voor het kneden doe je er nog 330 ml lauw water bij.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen