Volkorenbrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Volkorenbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Boordevol energie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Begin een avond van tevoren. Los de gist op in 2 el lauw water, in een grote kom. Laat even rusten en doe er dan 200 g volkorenbloem bij en 180 ml water op kamertemperatuur. Dek af met een doek en laat een nacht gisten op kamertemperatuur.

  2. 2

    Roer de volgende dag de rest van de volkorenbloem, de witte bloem en het zout door het gistmengsel. Kneed goed en voeg er geleidelijk aan 120 ml water aan toe, tot er een homogeen deeg ontstaat dat niet plakt. Maak een bal van het deeg, leg die in een lichtjes met bloem bestoven schaal en dek af met een vochtige doek. Laat 1 uur rijzen.

  3. 3

    Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Verdeel het deeg in 3 stukken en vorm er telkens een bal van. Rol deze door graan naar keuze en leg ze naast elkaar in de vorm. Dek af en laat nog 1 uur rijzen.

  4. 4

    Zet een kommetje water op de bodem en verwarm de oven 20 minuten op 275° C. Zet er het brood in, op een rooster net boven het water. Zet op 230° C en bak 35 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Begin een avond van tevoren. Los de gist op in 2 el lauw water, in een grote kom. Laat even rusten en doe er dan 200 g volkorenbloem bij en 180 ml water op kamertemperatuur. Dek af met een doek en laat een nacht gisten op kamertemperatuur.

  2. 2

    Roer de volgende dag de rest van de volkorenbloem, de witte bloem en het zout door het gistmengsel. Kneed goed en voeg er geleidelijk aan 120 ml water aan toe, tot er een homogeen deeg ontstaat dat niet plakt. Maak een bal van het deeg, leg die in een lichtjes met bloem bestoven schaal en dek af met een vochtige doek. Laat 1 uur rijzen.

  3. 3

    Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Verdeel het deeg in 3 stukken en vorm er telkens een bal van. Rol deze door graan naar keuze en leg ze naast elkaar in de vorm. Dek af en laat nog 1 uur rijzen.

  4. 4

    Zet een kommetje water op de bodem en verwarm de oven 20 minuten op 275° C. Zet er het brood in, op een rooster net boven het water. Zet op 230° C en bak 35 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.