Meest recente artikelen

Zo bak je glutenvrij brood

Minstens even lekker!

Zo bak je glutenvrij brood Artikel

Het was lang niet evident om glutenvrij brood te kopen, en ook het zelf bakken bleek niet zo eenvoudig. Gelukkig is er de laatste jaren veel meer aandacht voor glutenvrije alternatieven. Zo vind je haast in elke supermarkt een gamma glutenvrije producten, in biowinkels is het aanbod vaak nog groter.

Welke bloem kies je?

Glutenvrij brood bakken kan nu vaak eenvoudig: door klassieke bloem te vervangen door glutenvrije bloem (bv. van Schär) of maïsbloem. Maïsbloem wordt gemaakt van vermalen maïskorrels en is van nature glutenvrij. Ook boekweitbloem is glutenvrij, maar zorgt voor een iets zwaarder brood en een specieke smaak. Ben je enkel allergisch of intolerant voor tarwe? Dan kun je tarwebloem eventueel vervangen door speltbloem.

En wat met gist?

Zowel droge als verse bakkersgist is van nature glutenvrij, maar check voor alle zekerheid de verpakking. Soms is er kruisbestuiving mogelijk, doordat de fabrikant van de gist ook producten met gluten maakt.

Glutenvrij bakken maar!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen