Meest recente artikelen

Waarom je deeg of beslag laten rusten belangrijk is

Geduld is een schone deugd

Waarom je deeg of beslag laten rusten belangrijk is Artikel

Hoe verleidelijk het ook is om meteen aan het bakken te gaan, je deeg of beslag laten rusten is een belangrijke stap die je beter niet overslaat. Wij leggen je uit waarom!

Pannenkoeken

Je pannenkoekenbeslag een uurtje laten rusten loont, want ze worden er gladder van en de belletjes verdwijnen. Bovendien wordt de pannenkoek ook dunner en steviger, doordat de gluten ontspannen. Nog meer tips voor de perfecte pannenkoeken lees je hier.

Wafels

Je wafelbeslag een uurtje in de koelkast laten rusten, zorgt ervoor dat het een mooi homogeen beslag wordt. Net zoals bij pannenkoeken, zorgt het rusten er ook bij wafels voor dat de luchtbelletjes kunnen ontsnappen. Het resultaat? Perfecte wafeltjes die niet uit elkaar vallen.

 

Koekjes

Hoe langer koekjesdeeg in de koelkast rust, hoe minder plakkerig het wordt en dat maakt het natuurlijk heel wat eenvoudiger om er mooie vormpjes uit te steken. Maak het deeg voor je koekjes gerust een dag op voorhand, dan kunnen ook alle smaken goed intrekken. Kneed het deeg na het rusten wel nog even goed door, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

 

Taartdeeg

Of je nu zanddeeg, kruimeldeeg of ander taartdeeg maakt, het deeg laten rusten zorgt ervoor dat het makkelijker uit te rollen is doordat de boter terug wat opstijft. Geduld hebben is belangrijk, want het deeg laten rusten zorgt er ook voor dat het niet krimpt bij het bakken.

 

Speculaas

Speculaasdeeg mag je tot een week vooraf maken en in de koelkast bewaren. Het deeg wordt alleen maar lekkerder, omdat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Bovendien zal je speculaas lekker knapperig zijn, doordat de gluten in het deeg zich ontspannen. Ken jij trouwens het verschil tussen speculaas en speculoos?

 

Pastadeeg

Pastadeeg dat je niet laat rusten zal veel te elastisch zijn, laat pastadeeg minstens een halfuurtje rusten na het kneden, zodat de gluten kunnen ontspannen en je een stevig deeg bekomt.

De mooiste mengkom

Hou je van bakken en maak je je deeg het liefst zelf? Dan is een mooie, handige mengkom onmisbaar in je keuken. Wij zijn fan van dit luxe exemplaar van Tala.

tala mengkom libelle lekker shop

Bekijk de retro mengkom in de Libelle Lekker Shop.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen