Lentestoofpot met konijn, raapjes, wortelen en broccolipasta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lentestoofpot met konijn, raapjes, wortelen en broccolipasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit stoofpotje is ideaal voor je paasmenu. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de raapjes en de wortelen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Kleur het konijnenvlees in boter en olijfolie. Haal het vlees uit de stoofpot en stoof in dezelfde pot de ui en de knoflook glazig. Voeg het vlees, de laurier, de tijm, de raapjes en de wortelen toe en blus met bouillon en witte wijn. Laat 35 minuten onder een deksel garen.

  2. 2

    Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op het pak in gezouten water.

  3. 3

    Hak de broccoli fijn. Roerbak de roosjes in wat boter. Voeg de orecchiette en eventueel wat kookvocht van de pasta toe en stoof zo de broccoli beetgaar. Roer er de parmezaan door en breng op smaak met peper, zout en wat zeste.

  4. 4

    Haal de raapjes en de wortelen uit de stoofpot. Voeg de room en 2 eetlepels citroensap bij de stoofpot en laat even sudderen. Los het maïszetmeel op in 2 eetlepels water en bind er de saus mee.

  5. 5

    Verdeel de konijnenstoof over kleine (stoof)potjes en serveer er telkens 2 raapjes en 2 wortelen bij. Werk af met wat bieslook. Serveer er per persoon een kommetje met orecchiette en broccoli bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de raapjes en de wortelen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Kleur het konijnenvlees in boter en olijfolie. Haal het vlees uit de stoofpot en stoof in dezelfde pot de ui en de knoflook glazig. Voeg het vlees, de laurier, de tijm, de raapjes en de wortelen toe en blus met bouillon en witte wijn. Laat 35 minuten onder een deksel garen.

  2. 2

    Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op het pak in gezouten water.

  3. 3

    Hak de broccoli fijn. Roerbak de roosjes in wat boter. Voeg de orecchiette en eventueel wat kookvocht van de pasta toe en stoof zo de broccoli beetgaar. Roer er de parmezaan door en breng op smaak met peper, zout en wat zeste.

  4. 4

    Haal de raapjes en de wortelen uit de stoofpot. Voeg de room en 2 eetlepels citroensap bij de stoofpot en laat even sudderen. Los het maïszetmeel op in 2 eetlepels water en bind er de saus mee.

  5. 5

    Verdeel de konijnenstoof over kleine (stoof)potjes en serveer er telkens 2 raapjes en 2 wortelen bij. Werk af met wat bieslook. Serveer er per persoon een kommetje met orecchiette en broccoli bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.