Recept

Romige garnalensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker smeuïg vissoepje

bereiding
  1. 1

    Zet een kookpot op het vuur met een scheutje olijfolie. Hou enkele gepelde garnalen apart voor de afwerking. Stoof de rest van de gepelde garnalen, samen met de ongepelde, tot ze mooi gekleurd zijn. 

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij wortelen in plakjes en de selder in ringen. Voeg toe aan de garnalen en schep om. Voeg tijm, laurier, zout en de geplette peperkorrels toe en laat vijf minuten meestoven. Roer er dan de tomatenpuree door. Bestrooi met de bloem en schep om. Blus met de witte wijn. Laat al roerend even opkoken en voeg 1,5 liter water toe. 

  3. 3

    Laat de soep een halfuur sudderen. Passeer ze door een fijne zeef. 

  4. 4

    Klop de room lichtjes op en lepel over de soep. Garneer met enkele gepelde garnalen en gesnipperde krulpeterselie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige garnalensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!