Recept

Lamsschouder gevuld met pancetta, salie en gekonfijte sjalot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Doe de gehakte teentjes look, de pancetta, 1 eetlepel olijfolie en de salie in de kom van de hakmolen. Hak fijn tot je een fijn en homogeen haksel bekomt.

  3. 3

    Leg de schouder op een plank en verdeel de vulling in het midden van het vlees. Rol het vlees op en bind het samen zoals een gebraad. Leg het in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bedruip met de helft van de witte wijn en laat 1 uur braden in de oven. Draai het om de 20 minuten om en bedruip met de rest van de witte wijn.

  4. 4

    Pel de sjalotten ongeveer 30 minuten voor het einde van de gaartijd van het vlees en verwijder het eerste laagje van de grootste sjalotten om ze in twee te kunnen snijden. Doe ze in een steelpan met een snuifje zout, boter en suiker. Zet alle ingrediënten onder met water en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur, tot de vloeistof bijna volledig ingedikt is.

  5. 5

    Wikkel de gebraden lamsschouder in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten (draai eens om na ongeveer 5 minuten). Zeef het braadvocht.

  6. 6

    Dien het in plakjes gesneden vlees op met een beetje braadvocht en de sjalotten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsschouder gevuld met pancetta, salie en gekonfijte sjalot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!