Meest recente artikelen

8 wijn hacks die je eerder had willen weten

Handig!

8 wijn hacks die je eerder had willen weten Artikel

Niets zaliger dan een lekker glaasje (of flesje) wijn. Maar wat doe je als het even niet meezit en je kurk bijvoorbeeld afbreekt, of je de fles witte wijn koud vergat te zetten? Wij bieden je antwoorden op 8 vaak voorkomende wijnproblemen.

Eerder waren de microgolfoven– en keukenhacks al aan de beurt. Vandaag behandelen we beste wijn hacks.

  1. Geen kurkentrekker bij de hand? Gewoon duwen! Ja, je leest het goed: duw de kurk gewoon in de fles met je handen, mes, sleutel,… Schenk hierna de wijn direct over in een karaf, zodat de stop niet in je wijn blijft zitten.
  2. Het kan al eens gebeuren dat er stukjes kurk in je wijn terechtkomen (door een mislukte openingspoging bijvoorbeeld). Niet zo smakelijk! Maar de oplossing is supersimpel: leg een koffiefilter over je glas en schenk zo de wijn in. Opgeruimd staat netjes (en lekker)!
  3. Wijn vergeten koud zetten? Geen probleem! Wikkel een natte handdoek omheen de fles en leg hem in de ijskast. Na 15 minuutjes kan je al genieten van je koud wijntje. Meer tips om je drankjes koel te houden? Lees het hier.
  4. Toch geen tijd om je wijn koud te zetten, of hou je gewoon van een fris element in je glas? Doe dan bevroren druiven in plaats van ijsblokjes in je glas. Zij maken je wijn niet waterig en geeft hem een extra fruitig accent.
  5. Loopt je glas steeds over wanneer je schuimwijn inschenkt? Probeer je glas dan eens in een hoek van 45 graden te houden. Wedden dat je wijn nu minder schuimt?
  6. Geen wijnkenner en geen idee welke wijn je moet kopen? Gebruik dan de Vivino app (beschikbaar voor Android en iOS). De app toont informatie over de wijn, de druif, de kwaliteit en waar hij lekker bij is. Het enige wat jij hoeft te doen is het etiket op de wijnfles scannen. Klik hier om meer gratis food apps te ontdekken.
  7. Wijn over? Doe deze in een ijsblokjesvorm in vries hem in voor een volgende kook- of drinksessie. Meer originele manieren om je ijsblokjesvorm te gebruiken? Druk hier.
  8. Gebruik rode wijn om je gerechten meer body te geven, en witte wijn om ze fruitiger te maken. Meer tips om te koken met wijn? Lees ze hier en bekijk de video hieronder om te zien hoe je rodewijnsaus maakt.
  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen