Recept

Uiensoep met camembertbroodje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onze favoriete winterse klassieker: uiensoep! Met een flinke scheut wijn erin en kaastoast erop, of wat dacht je?

Onze truc? Laat de uien op een zacht vuur karamelliseren. Zet het vuur zeker niet te hoog, anders verbranden ze. Hoe langer je de uien fruit, hoe meer smaak de soep krijgt.

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij in dunne ringen. Fruit ze 15 minuten in boter tot de ui mooi karamelliseert. Voeg het kruidentuiltje toe.

  2. 2

    Blus met de bouillon en de wijn. Laat de soep nog 15 minuten sudderen, roer af en toe om. Verwijder het kruidentuiltje en breng op smaak met peper en zout. Warm de ovengrill voor.

  3. 3

    Snij het stokbrood in sneetjes van zo'n 1,5 cm dik. Leg op elk stukje brood een plakje camembert.

  4. 4

    Giet de soep in ovenvaste soepkommen en doe in elke kom een camembertbroodje. Zet de kommen 5 minuten onder de grill tot de camembert mooi gesmolten is. Serveer meteen met een takje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Uiensoep met camembertbroodje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!