Scampi's met pittige tomatenroomsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampi's met pittige tomatenroomsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Topreceptje voor heerlijke scampi's in een pittig roomsausje. Voeg de room pas toe wanneer de tomatensaus al wat ingekookt is. Zo hoeft hij niet te lang mee te koken en heb je minder kans op schiften. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Fruit aan in olijfolie. Voeg de peterselie toe en blus met de witte wijn. Laat even goed doorkoken. Snij de tomaten uit blik wat kleiner en voeg ze toe. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje inkoken.

  2. 2

    Pel de scampi’s, maar laat er een klein stukje van de staart aan. Bak de scampi’s krokant in wat olijfolie of boter. Kruid met peper, zout en cayennepeper.

  3. 3

    Verdeel de saus over de borden en leg er de scampi’s in. Serveer met het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Fruit aan in olijfolie. Voeg de peterselie toe en blus met de witte wijn. Laat even goed doorkoken. Snij de tomaten uit blik wat kleiner en voeg ze toe. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje inkoken.

  2. 2

    Pel de scampi’s, maar laat er een klein stukje van de staart aan. Bak de scampi’s krokant in wat olijfolie of boter. Kruid met peper, zout en cayennepeper.

  3. 3

    Verdeel de saus over de borden en leg er de scampi’s in. Serveer met het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.