Recept

Zomerse stoofschotel met verse tuinbonen, andijvie en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze zomerse ovenschotel uit het Italiaanse Umbrië is heel gezond en brengt de zomer op je bord. 

bereiding
  1. 1

    Kook de tuinbonen beetgaar in gezouten water en verwijder het harde vliesje.

  2. 2

    Verwijder de bladeren van de artisjokken en snij het binnenste deel in 2 of 4 stukken. Snij de venkel in grove repen. Hak de andijvie in grove stukken en snij de lente-uitjes in schuine stukken van 4 centimeter. Snij de pancetta in reepjes.

  3. 3

    Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en doe de knoflook, artisjokken en venkel in de pan. Bak 1 minuut op een laag vuur, blus met de witte wijn en laat 5 minuten zachtjes verder koken. Voeg de pancetta, tuinbonen, andijvie en lente-uitjes toe. Roerbak gedurende 5 minuten. Voeg basilicum en munt toe en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Pocheer de eieren in licht kokend water. Serveer de stoofpot met een gepocheerd ei en de geraspte pecorino.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zomerse stoofschotel met verse tuinbonen, andijvie en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!