Zomerse stoofschotel met verse tuinbonen, andijvie en pancetta
bereiding
-
1
Kook de tuinbonen beetgaar in gezouten water en verwijder het harde vliesje.
-
2
Verwijder de bladeren van de artisjokken en snij het binnenste deel in 2 of 4 stukken. Snij de venkel in grove repen. Hak de andijvie in grove stukken en snij de lente-uitjes in schuine stukken van 4 centimeter. Snij de pancetta in reepjes.
-
3
Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en doe de knoflook, artisjokken en venkel in de pan. Bak 1 minuut op een laag vuur, blus met de witte wijn en laat 5 minuten zachtjes verder koken. Voeg de pancetta, tuinbonen, andijvie en lente-uitjes toe. Roerbak gedurende 5 minuten. Voeg basilicum en munt toe en kruid met peper en zout.
-
4
Pocheer de eieren in licht kokend water. Serveer de stoofpot met een gepocheerd ei en de geraspte pecorino.