Béarnaisesaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Béarnaisesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de witte wijn, de azijn, de sjalotten, de fijngewreven dragonblaadjes en de kervel in een pan en laat dit inkoken tot een derde. Zo krijg je de gastrique, de basis van je saus. Laat een paar minuten afkoelen. 

  2. 2

    Klop intussen de eidooiers los en smelt de boter. Voeg de eidooiers toe aan de gastrique en klop deze op een laag vuur op met een garde. 

  3. 3

    Doe de geklaarde boter er geleidelijk bij en blijf kloppen tot deze geheel is opgenomen. De saus gaat nu binden door de langzame verwarming van de eidooiers. 

  4. 4

    Schenk de saus door een puntzeef en breng op smaak met peper, zout, en cayennepeper. Voeg er ten slotte de eetlepel fijngehakte dragon en extra kervel bij. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de witte wijn, de azijn, de sjalotten, de fijngewreven dragonblaadjes en de kervel in een pan en laat dit inkoken tot een derde. Zo krijg je de gastrique, de basis van je saus. Laat een paar minuten afkoelen. 

  2. 2

    Klop intussen de eidooiers los en smelt de boter. Voeg de eidooiers toe aan de gastrique en klop deze op een laag vuur op met een garde. 

  3. 3

    Doe de geklaarde boter er geleidelijk bij en blijf kloppen tot deze geheel is opgenomen. De saus gaat nu binden door de langzame verwarming van de eidooiers. 

  4. 4

    Schenk de saus door een puntzeef en breng op smaak met peper, zout, en cayennepeper. Voeg er ten slotte de eetlepel fijngehakte dragon en extra kervel bij. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.