Recept

Risotto met asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk smeuïge risotto met knapperige asperges. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de asperges en verwijder de houtachtige uiteindes. Spoel de blaadjes wilde look en laat goed uitlekken. Blancheer de asperges 2 à 3 minuten in lichtgezouten water. Giet af en bewaar.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook en de sjalotten. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de look en sjalot in. Voeg de risottorijst toe en roer goed om tot alle korrels glazig zijn. Blus met de wijn en roer goed tot de alcohol verdampt is. Lepel er pollepel per pollepel de bouillon bij en laat de rijst garen (± 18 minuten) tot de rijst zacht en gaar is.

  3. 3

    Roer er de ricotta en de geraspte parmezaan onder, kruid met peper en zout, leg er de asperges bij en laat nog 2 minuten afgedekt rusten.

  4. 4

    Serveer de risotto met extra blaadjes wilde look en werk af met flink wat geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!