Meest recente artikelen

Een dag achter de schermen met Sandra Bekkari

Een dag in het leven van Sandra

Een dag achter de schermen met Sandra Bekkari Artikel

Het geheim van Sandra Bekkari’s drukke agenda? Genoeg tijd maken voor familie, zichzelf... en gezond eten natuurlijk! Ontdek hoe een dag in het leven van Sandra eruit ziet.

Je kent Sandra Bekkari zeker en vast van haar heerlijke recepten en kookvideo’s. Maar ben jij ook zo benieuwd hoe Sandra Bekkari haar leven eruit ziet achter de schermen? Lees dan vooral verder!

6 uur: meteen on the move

Sandra: “Peter en ik worden bijna altijd wakker met een nummer van Nick Cave. Ik ben een vroege vogel: zodra ik mijn ogen open, ben ik goedgezind. Snoozen is dus niet aan mij besteed. Ik drink een glas water, spring mijn sportkleren in en ga een halfuurtje lopen of doe wat spierversterkende oefeningen. In de winter is mijn loopband handig, maar in de zomer trek ik sowieso naar buiten. Als ik niet gesport heb, voel ik doorheen de dag dat ik minder energie heb.”

7.20 uur: samen aan het ontbijt

“Na mijn douche wek ik Anna rond 7 uur en maak ik me verder klaar. Intussen zet Peter het ontbijt klaar, zodat we rond 7.20 uur met z’n drietjes samen kunnen eten. Vaak is dat mijn zelfgemaakte granola met noten en zaden, volle yoghurt of kefir (goed voor de darmflora!) en wat seizoensfruit. Al eet ik sowieso altijd wat ananas. Een kop matcha-thee erbij zorgt voor langdurige energie. Samen eten vind ik enorm belangrijk.”

8.40 uur: aan het werk

“Tegen 8 uur breng ik Anna naar school. Op de terugweg loop ik soms langs de winkel, om dan rond 8.40 uur thuis te beginnen werken. Ofwel schrijf ik recepten of columns uit in mijn bureau ofwel test ik recepten uit in de keuken. Ik heb mezelf de regel opgelegd om tot aan het ontbijt niet naar mijn telefoon te kijken. Ik kreeg er stress van en verloor ook te veel tijd tussendoor. De gedachte dat ik nu op een normaal moment begin te werken en toch al keiveel gedaan heb, geeft me een enorme boost.”

11 uur: tijd voor een tussendoortje

“Vroeger startte ik mijn werkdag met makkelijke dingen, zoals e-mails beantwoorden of reageren op sociale media, terwijl ik dan net het meeste energie had. Nu werk ik meer in blokken en doe ik de makkelijke dingen nadat ik een grote taak heb afgewerkt. Die tip haalde ik uit het boek ‘Nooit meer te druk’. Als tussendoortje eet ik wat noten of een kom soep.”

12.15 uur: me-time

“Tijdens de week pimp ik meestal een restje van de dag voordien. Dan bak ik bijvoorbeeld een eitje bij een overschotje quinoa met groenten. Vroeger nam ik zelden een echte pauze. Intussen heb ik geleerd dat ik meer energie krijg en dus ook meer tijd creëer door af en toe tijd voor mezelf te nemen. Na mijn lunch ga ik vaak een kwartiertje wandelen. Nadien drink ik nog een kopje koffie met een chocolaatje. Daar trek ik een extra 5 minuten voor uit. Puur voor mezelf.”

13.15 uur: podcasts tegen fileleed

“Ik probeer mijn week zo gevarieerd mogelijk in te plannen en werk zelden meerdere dagen na elkaar thuis. Ik heb meetings met de Sana-coaches of besprekingen voor mijn boek, de Sana-box, nieuwe projecten… In de auto luister ik graag naar audioboeken via de Blinkist-app of naar de podcast van Jay Shetty. Vrij Amerikaans, maar ook erg inspirerend.”

16 uur: gezonde pauze

“Als tussendoortje geniet ik van fruit of een stukje homemade amandelbrood. Thuis maak ik geregeld een smoothie met yoghurt en bessen, die ik pimp met zaden.”

18 uur: mijn gezin = mijn proefkonijn

“Vaak maak ik gerechten die ik wil uittesten voor een boek en die snel klaar zijn. Peter en Anna zijn de ideale proefkonijnen. Aan tafel babbelen we bij over onze dag. Afruimen en afwassen doen we altijd samen. Ideaal eet ik ten laatste drie uur voor ik ga slapen. Dat is beter voor mijn spijsvertering en slaapkwaliteit.”

20 uur: lekker lezen

“Meestal werken Peter en ik nog een uurtje na het eten, maar we proberen onze dag af te sluiten met een boek. Dat kan werkgerelateerd zijn, zoals ‘The 4 Pillar Plan’ van dr. Rangan Chatterjee, maar ik geniet ook enorm van fictie. ‘Grand Hotel Europa’ van Ilja Leonard Pfeij er en ‘Een Klein Leven’ van Hanya Yanagihara werden me getipt door Peter en heb ik verslonden. Anna kijkt intussen nog wat tv.”

22.30 uur: slaapwel

“Anderhalf uur voor ik ga slapen, sluit ik alle beeldschermen af. Daardoor slaap ik beter. Vaak doe ik voor het slapengaan nog enkele yoga-oefeningen of mediteer ik met de Headspace-app.”

Benieuwd naar meer Sandra Bekkari achter de schermen? Lees dan ook Sandra Bekkari openhartig.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Sandra Bekkari

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen