• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Healthy brownies

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak de brownies op voorhand en werk net voor het serveren af.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C

  2. 2

    Doe de dadels en de pruimen in een potje met warm water en laat ze minstens een kwartier staan zodat ze zachter worden.

  3. 3

    Stoom of kook de zoete aardappel gaar.

  4. 4

    Maal de havervlokken in de blender en giet in een kom. Voeg het bakpoeder, het hazelnootmeel en zout toe en meng.

  5. 5

    Doe de zoete aardappel in de blender met de dadels, de pruimen en de (rijst)melk. Roer goed om en mix opnieuw.

  6. 6

    Voeg de zoete aardappel toe aan de mix met het havermeel. Voeg het cacaopoeder toe, het merg van het vanillestokje, de fijngehakte hazelnoten en meng alles heel goed met een lepel.

  7. 7

    Doe het mengsel in een kleine ovenschaal met bakpapier, strijk mooi egaal (ongeveer 1,5cm dik) en bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. 8

    Smelt de chocolade au bain-marie.

  9. 9

    Snijd de brownie in stukken en smeer de chocolade op de stukjes brownie. Werk af met kokosrasp, zeste van limoen en het vers fruit.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C

  2. 2

    Doe de dadels en de pruimen in een potje met warm water en laat ze minstens een kwartier staan zodat ze zachter worden.

  3. 3

    Stoom of kook de zoete aardappel gaar.

  4. 4

    Maal de havervlokken in de blender en giet in een kom. Voeg het bakpoeder, het hazelnootmeel en zout toe en meng.

  5. 5

    Doe de zoete aardappel in de blender met de dadels, de pruimen en de (rijst)melk. Roer goed om en mix opnieuw.

  6. 6

    Voeg de zoete aardappel toe aan de mix met het havermeel. Voeg het cacaopoeder toe, het merg van het vanillestokje, de fijngehakte hazelnoten en meng alles heel goed met een lepel.

  7. 7

    Doe het mengsel in een kleine ovenschaal met bakpapier, strijk mooi egaal (ongeveer 1,5cm dik) en bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. 8

    Smelt de chocolade au bain-marie.

  9. 9

    Snijd de brownie in stukken en smeer de chocolade op de stukjes brownie. Werk af met kokosrasp, zeste van limoen en het vers fruit.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.