Meest recente artikelen

Koken voor veel vrienden: de tips van Loïc

Zo blijft het gezellig

Koken voor veel vrienden: de tips van Loïc Artikel

Doordeweeks staat Loïc Van Impe in de keuken voor 'Zot van Koken', maar ook in het weekend kruipt de sympathieke VTM-kok achter het fornuis... voor een grote bende vrienden! En dat zonder stress... Hij verklapt ons zijn trucjes voor een ontspannen maaltijd onder vrienden.

Loïc: "Als je voor een grote groep kookt, maak je het jezelf best niet te moeilijk. Probeer je etentje een beetje te plannen, want niks is zo vervelend als een bende hongerige vrienden die de hele avond moeten wachten! Als we op weekend gaan, voorzie ik meestal twee dingen. Een Thaise groene curry en Libanese pitabroodjes met traag gegaarde lamsbout doen het altijd goed. Meestal ben ik dan aan het koken, terwijl de rest de barbecue al aansteekt. Of we hangen gezellig samen in de keuken rond met een pintje erbij. Het moet gezellig blijven. Ik heb een hekel aan stress tijdens het weekend!"

10 toptips van Loïc

 1. Denk op voorhand goed na wat je gaat maken en maak een planning op.
 2. Koop minder eten dat je denkt nodig te hebben. Je hoeft de hoeveelheden niet te verdubbelen als je voor dubbel zoveel personen kookt. Probeer overschotten te vermijden.
 3. Denk na over waar je je boodschappen doet. Als je op weekend gaat, heb je niet altijd een goede supermarkt in de buurt. Ik doe meestal al mijn boodschappen voor het menu op voorhand. Brood, drank en dergelijke kopen we dan wel tijdens het weekend zelf.
 4. Ik neem altijd mijn kruidenkistje mee. Daarin zitten alle basiskruiden die ik nodig heb.
 5. Olijfolie en azijn zijn onmisbaar om mee te koken. Neem dus zeker een flesje mee op weekend.
 6. Neem wat scherpe messen, een grote pan en een stoofpot mee. Zo kom je zeker niet voor verrassingen te staan.
 7. Kies geen te moeilijke recepten, maar gebruik vooral lekkere en verse producten. Dan heb je al half gewonnen!
 8. Stoofpotjes of ovenschotels doen het altijd goed. Ze zijn meestal ook makkelijk te bereiden in kleine vakantiekeukens.
 9. Maak één vegetarisch gerecht, zoals mijn Thaise curry. Zo koop je zeker geen overbodig vlees. In zo'n smaakvol gerecht zal niemand het vlees missen.
 10. Als je tijdens een weekend twee gerechten maakt, heb je gegarandeerd nog wat restjes over. Die kun je perfect als lunch eten.

Deze recepten maakt Loïc op een weekend met vrienden

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel
Alles over Loïc Van Impe

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen