Recept

Libanees platbrood met traag gegaarde lamsbout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De lamsbout voor dit gerecht kun je perfect op voorhand bereiden. Warm 'm bijvoorbeeld op op de barbecue (onder deksel) en leg er ook de Libanese platbroodjes even bij voor een lekkere rokerige smaak.

Geen platbroodjes gevonden? Gebruik dan klassieke pitabroodjes of tortillawraps.

bereiding
  1. 1

    Pel de uien. Spoel de aubergines en de citroenen. Snij de uien, aubergines en citroenen in grove stukken. Leg ze op een bakplaat en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 120°C. Maak acht diepe inkepingen in de lamsbout en duw er de gepelde, gehalveerde teentjes knoflook en plukjes rozemarijn in. Wrijf de lamsbout rijkelijk in met olijfolie en kruid met peper, zout, gerookt paprikapoeder en komijnzaad. Leg de lamsbout en de bol knoflook voor de saus op de bakplaat en gaar 4 uur in de oven tot het vlees botermals is.

  3. 3

    Maak de hummus. Pel de knoflook. Maal het komijnzaad fijn in een vijzel. Mix de tahin, de yoghurt, de knoflook, de kikkererwten en de olijfolie tot een gladde hummus. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Maak de tomatensalade. Spoel de tomaten en snij ze in stukken. Pel en snipper de zoete ui. Breng op smaak met wittewijnazijn, olijfolie, gehakte peterselie, peper en zout. Voeg de tomaten toe, meng goed en laat enkele minuten marineren.

  5. 5

    Haal de lamsbout uit de oven en laat minstens 15 minuten rusten voor het snijden. Haal ondertussen de bol gekonfijte knoflook van de ovenplaat en bewaar 'm voor de knoflooksaus.

  6. 6

    Maak de saus. Plet de gekonfijte teentjes knoflook tot een puree en meng met de yoghurt naar smaak. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  7. 7

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de platbroodjes 10 minuten in de oven of op de barbecue. Haal de pitjes uit de granaatappel. Besmeer de platbroodjes met hummus. Snij de lamsbout in fijne plakjes en leg ze op de hummus. Laat iedereen z'n broodjes zelf afwerken met tomatensalade, geroosterde aubergines, granaatappelpitjes en knoflooksaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Libanees platbrood met traag gegaarde lamsbout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!