Jambalaya van Loïc
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Jambalaya van Loïc

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koken voor een grote groep hoeft niet duur te zijn. Worst en spiering, die gebruikt worden in dit pittige rijstpannetje, zijn goedkoop maar ook superlekker.

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen van de verpakking.

  2. 2

    Snij de chorizo en spiering in hapklare stukken en bak ze in enkele minuten goudbruin op een hoog vuur, in een grote antikleefpan met hete olijfolie.

  3. 3

    Maak de ui, knoflook, selder en paprika’s schoon en snij ze in fijne slierten. Bak ze enkele minuten mee met het vlees.

  4. 4

    Kruid de groenten en het vlees met het verkruimelde bouillonblokje en de cajunkruiden. Meng goed.

  5. 5

    De rijst is ondertussen klaar, maar nog niet volledig gaar. Voeg de rijst toe aan de pan samen met de tomatenblokjes uit blik. Laat nog 5 minuten sudderen op een middelmatig vuur. Werk af met wat fijngehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen van de verpakking.

  2. 2

    Snij de chorizo en spiering in hapklare stukken en bak ze in enkele minuten goudbruin op een hoog vuur, in een grote antikleefpan met hete olijfolie.

  3. 3

    Maak de ui, knoflook, selder en paprika’s schoon en snij ze in fijne slierten. Bak ze enkele minuten mee met het vlees.

  4. 4

    Kruid de groenten en het vlees met het verkruimelde bouillonblokje en de cajunkruiden. Meng goed.

  5. 5

    De rijst is ondertussen klaar, maar nog niet volledig gaar. Voeg de rijst toe aan de pan samen met de tomatenblokjes uit blik. Laat nog 5 minuten sudderen op een middelmatig vuur. Werk af met wat fijngehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.