Recept

Jambalaya van Loïc

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Koken voor een grote groep hoeft niet duur te zijn. Worst en spiering, die gebruikt worden in dit pittige rijstpannetje, zijn goedkoop maar ook superlekker.

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen van de verpakking.

  2. 2

    Snij de chorizo en spiering in hapklare stukken en bak ze in enkele minuten goudbruin op een hoog vuur, in een grote antikleefpan met hete olijfolie.

  3. 3

    Maak de ui, knoflook, selder en paprika’s schoon en snij ze in fijne slierten. Bak ze enkele minuten mee met het vlees.

  4. 4

    Kruid de groenten en het vlees met het verkruimelde bouillonblokje en de cajunkruiden. Meng goed.

  5. 5

    De rijst is ondertussen klaar, maar nog niet volledig gaar. Voeg de rijst toe aan de pan samen met de tomatenblokjes uit blik. Laat nog 5 minuten sudderen op een middelmatig vuur. Werk af met wat fijngehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Jambalaya van Loïc

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!