Recept

Thaise groene curry met basmatirijst

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

In zo'n smaakvol gerecht als deze vegetarische curry mist niemand het vlees.

bereiding
 1. 1

  Maak de currypasta. Maak alle ingrediënten fijn in een cutter of een vijzel. Gebruik van de lente-uitjes alleen het groen. Met een vijzel krijg je een betere en authentiekere currypasta.

 2. 2

  Spoel de limoen en snij 'm in plakjes. Snij het citroengras in stukken. Bak de rijst in enkele minuten al roerend glazig in een bodem arachideolie in een kookpot. Voeg 800 milliliter water, de limoen en het citroengras toe. Kook de rijst 8 minuten op een zacht vuur, onder deksel. Haal van het vuur, laat het deksel op de pan en laat zo nog 10 minuten stomen om extra fluffy rijst te verkrijgen.

 3. 3

  Maak de curry. Spoel de kleine Thaise aubergines, snij ze overlangs doormidden. Gebruik je grote aubergines, snij ze dan gewoon in stukken. Maak de lente-uitjes en rode chilipepers schoon en snij ze in stukken.

 4. 4

  Verwarm wat arachideolie in de wok en bak de aubergines, lente-uitjes en chilipepers kort aan zodat ze wat kleur krijgen. Voeg na 2 minuten de palmsuiker toe en bak 1 minuut mee. Blus met een glas water, voeg 4 flinke eetlepels van je currypasta toe en laat enkele minuten koken.

 5. 5

  Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken. Breng op smaak met vissaus.

 6. 6

  Serveer de rijst en curry zo heet mogelijk. Werk af met limoen, Thais basilicum en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise groene curry met basmatirijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!