Recept

Buddha bowl

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de zoete aardappel en snij in stukken. Schil de rode ui en snij 'm in 8 partjes.

  2. 2

    Leg de ui en de zoete aardappel op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er olijfolie en ahornsiroop over en kruid met peper en zout. Bak 15 à 20 minuten in de oven, tot de aardappelen beetgaar zijn.

  3. 3

    Laat de kikkererwten goed uitlekken. Meng de specerijen voor de specerijenmix en roer ze onder de kikkererwten. Doe wat olie in een pannetje en bak de kikkererwten krokant. Breng verder op smaak met wat zout.

  4. 4

    Maak de dressing. Meng de tahini met de siroop en het citroensap en leng aan met water tot een sausje. Verwijder de schil en de pit van de de avocado en snij het vruchtvlees in plakjes. Sprenkel er wat limoen over.

  5. 5

    Pel en plet de knoflook. Roerbak de spinazie en voeg de knoflook toe. Zodra de spinazie geslonken is, voeg je de farro toe.

  6. 6

    Verdeel de faro en spinazie over kommetjes. Leg er de gegrilde zoete aardappel, rode ui en de avocado netjes bij. Werk af met de kikkererwten en de tahinisaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Buddha bowl

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!