Recept

Flan van zoete aardappelen, koriander en gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig hapje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en dep ze droog met keukenpapier. Wrijf ze in met olijfolie, wikkel ze allemaal apart in aluminiumfolie en leg ze ongeveer 20 minuten in de oven. Ze zijn gaar als je er met een keukenmesje makkelijk in kunt prikken.

  2. 2

    Haal de aardappelen uit de oven, maar laat die nog aanstaan. Verwijder de folie en de schil. Prak het vruchtvlees fijn met een pureestamper. Meng met de kokosmelk en de losgeklopte eleren. Kruid met peper, zout, chilipoeder, gember en koriander.

  3. 3

    Vet 4 kleine soufflévormpjes goed in met olijfolie. Verdeel het aardappelmengsel over de vormpjes. Zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Zet in de oven en giet dan net zoveel kokend water in de ovenschaal, tot de soufflévormpjes voor de helft in het water staan.

  4. 4

    Sluit de ovendeur en verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Na 10 à 15 minuten zljn de flans klaar. Ze mogen binnenin nog een beetje smeuïg zijn. Werk af met koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Flan van zoete aardappelen, koriander en gember

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!