Recept

Zoete aardappelen en rode biet met feta en saliecrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Vewarm de oven voor op 200°C. Pers de perssinaasap- pelen en giet het sap in een pan. Pel en snipper de knoflook. Voeg de gembersiroop, azijn en kno ook toe aan het sinaasappelsap. Laat 20 minuten koken. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Schil de zoete aardappelen en de bietjes. Snij ze in partjes. Spoel de eetsinaasappelen zorgvuldig en snij ze in partjes.

  3. 3

    Verdeel de groenten over een bakplaat, giet de saus erover en bak 40 à 50 minuten in de oven. Roer om de10 minuten even om.

  4. 4

    Bereid de crumble. Spoel de salie en de tijm. Hou enkele blaadjes salie apart voor de afwerking. Snipper de rest van de salie en de tijm heel fijn. Bak de panko in de olijfolie met de fijngesnipperde kruiden goudbruin en krokant in een pannetje met antiaanbaklaag. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Haal de groenten uit de oven, verkruimel er de feta over en werk af met de gebakken panko en de resterende blaadjes salie. Serveer meteen.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoete aardappelen en rode biet met feta en saliecrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!