Recept

Gevulde paprika met zoete aardappel en ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gevulde paprika's zijn altijd top, en zeker als ze gevuld zijn met zoete aardappel en een eitje. Serveer met groene asperges om in het eitje te doppen. Dit gerechtje kun je gerust eten als je de methode van Pascale Naessens volgt.

Vind je dat eitje in de oven maar moeilijk? Eventueel kun je ook een spiegeleitje bakken en het op de gevulde paprika serveren. Of maak er een kleiner hapje van: vervang de grote paprika's door snoeppaprika's en de eieren door kwarteleitjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij het bovenste deel van de paprika's en verwijder de zaden. Pel de ui en snipper fijn. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Pel en plet de knoflook. Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de gesnipperde ui, zoeteaardappelblokjes, knoflook en voeg het kerriepoeder, de chilivlokken, de kurkuma en een snuifje zout toe. Bak tot de zoeteaardappelblokjes beetgaar zijn, schep niet te veel om.

  3. 3

    Vul de paprika’s voor drie vierde met de zoeteaardappelmengeling, zet ze in een ovenschaal en breek boven elke paprika een eitje. Kruid met peper en zout en schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven. Spoel de miniasperges en gebruik ze als soldaatjes om te dippen in het eitje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde paprika met zoete aardappel en ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!