Bloemkoolcurry met kikkererwten en zoete aardappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bloemkoolcurry met kikkererwten en zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze bloemkoolcurry is snel klaar, zit boordevol groenten en is een tikje pittig. Opgelet: in currypasta zit vaak garnalenpasta. Wil je dat het gerecht veggie of vegan is, ga dan voor eentje zonder. 

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Maak de bloemkool schoon en snij ‘m in roosjes. Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Spoel de spinazie. Spoel en snipper de koriander

  2. 2

    Verhit een grote stoofpot met olie en fruit er de ui en knoflook in aan. Laat de tomatenpuree even meestoven. Voeg de zoete aardappel, bloemkool, tomatenblokjes, currypasta en kokosmelk toe. Laat 8 minuten onder deksel garen.

  3. 3

    Voeg de kikkererwten, linzen en spinazie toe. Breng de curry op smaak met limoensap, gember en koriander. Laat nog 8 minuten verder garen, serveer met extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Maak de bloemkool schoon en snij ‘m in roosjes. Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Spoel de spinazie. Spoel en snipper de koriander

  2. 2

    Verhit een grote stoofpot met olie en fruit er de ui en knoflook in aan. Laat de tomatenpuree even meestoven. Voeg de zoete aardappel, bloemkool, tomatenblokjes, currypasta en kokosmelk toe. Laat 8 minuten onder deksel garen.

  3. 3

    Voeg de kikkererwten, linzen en spinazie toe. Breng de curry op smaak met limoensap, gember en koriander. Laat nog 8 minuten verder garen, serveer met extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.