Recept

Curry van zoete aardappel, pompoen en kokos

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het bordje geluk van Kaat, want "nergens smaakt de curry zo lekker als thuis, bij mijn mama." Dit recept is vegetarisch en vegan.

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij het citroengras in stukken van 5 cm en druk die plat met de vlakke kant van een groot mes.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook en de rode ui. Maak de rode peper schoon en snipper ‘m fijn. Schil en rasp de gember. Verhit in een grote pan de kokosolie en fruit de knoflook, ui, peper, citroengras en gember 2 minuten samen met de kerrie. Voeg eventueel tussendoor een klein scheutje water toe als het mengsel te droog wordt.

  3. 3

    Spoel de zoete aardappel en snij ‘m met de schil in blokjes. Schil de wortelen en de pompoen en snij in blokjes. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Spoel de paksoi en snij in stukken van 2 cm.

  4. 4

    Voeg de kokosmelk, zoete aardappel, pompoen en wortelen toe aan de pan en laat de curry 10 minuutjes zachtjes koken. Voeg de paddenstoelen toe en 5 minuten later de paksoi. Laat alles nog 5 minuten koken, zet dan het vuur uit en laat de pan een paar minuten nagaren.

  5. 5

    Pers 1 helft van de limoen uit. Roer de sojasaus en het limoensap door de curry. Snij de rest van de limoen in vier partjes. Kruid de curry met peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop. Werk af met de limoen, sesamzaadjes en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Curry van zoete aardappel, pompoen en kokos

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!